Ministry of health of Ukraine are looking for "Glucose test strips for individual glucometer"
   

Archived
5
Q&A
Ministry of health of Ukraine are looking for "Glucose test strips for individual glucometer"
SE Medical Procurement of Ukraine
Loading...
Active Buyer
Posted On:  21 Jun 2022
Open for bidding on:  21 Jun 2022
Response Deadline:  31 Aug 2022 1:59 PM PDT
Not Interested
 | 
Share:
Opportunity Amount: $1M to $5M USD
Response Deadline: 31 Aug 2022 1:59 PM PDT
(Closed for response)
Posting ID: 13359335(13359335)
Ukraine Help: Yes
Humanitarian Aid: Ukraine Help
Posting Type: Request for Information
Public Posting: https://discovery.ariba.com/rfx/13359335
Product and Service Categories 
  • Glucose monitors or meters
  • Glucose analyzers
  • Endocrine diseases prevention or control services
Ship-to or Service Locations
Posting Summary

The State Enterprise “Medical Procurement of Ukraine” - the only national agency that provides centralized procurement of quality medicines and medical products from the state budget (https://medzakupivli.com/uk/).    

The State Enterprise "Medical Procurement of Ukraine" (part of Ministry of health of Ukraine) is looking for:            

1. Glucose test strips for individual glucometer for children with diabetes (16 298 375 pcs) with individual glucometer (11 164 pcs);            

2. Glucose test strips for individual glucometer for adults with type 1 and type 2 diabetes on insulin therapy (53 428 575 pcs) with individual glucometer (73 190 pcs);   

             

Specification attached bellow.                    

          

Medical devices must be registered in accordance with the Ukrainian legislation.  

The primary packaging must maintain the quality, safety and stability of the preparation it contains.            

DAP (Ukraine).                        

Contact person: Oksana Mishchenko o.mishchenko@medzakupivli.com  

Glucose test strips

Questions & Answers
Hi Oksana,
This is Albert writing from Taiwan medical device manufacturer company - Taidoc, we have a few question toward the glucose test strip tender:
1. do we submit the price for both item (no.1 for children and no. 2 for adult) or it's two different tender itme
2. does supplier need to delivery the full among in 1 shipment or you will request multiple shipment in the length of 1 year period
3. what is the expected time to delivery the goods to Poland or Ukraine and do you expect partial shipment
4. in the tender specification, it has the requirement of certificate of conformity according to  IVD medical regulation approved by cabinet of minister, we are not sure what it means , can we use CE diagnostic device certificate (Directive 98/79/EC Invitro Diagnostic Medical Device to cover this part)

Thank you
by Seller·10 months ago
Hello Albert,
To participate, you can submit offers for one or both positions (children and/or adults)
It is assumed that the delivery will be one-time, but if this is not possible, it is possible to agree on the delivery in parts. We expect that the goods will be delivered to the warehouse in Ukraine by the end of the year.
Test strips must be registered in Ukraine and have a valid certificate and declaration of conformity. Currently, there is a simplified (quick) procedure for obtaining registration, if there is a CE
Thanks
by SE Medical Procurement of Ukraine·10 months ago
Resolution of the Cabinet of Ministers of Ukraine №389 from March 29, 2022 defines the following:
For the period of martial law the introduction into circulation and / or operation of medical devices / systems of medical devices / procedural kits for which the requirements of the Technical Regulation approved by this resolution are not met is allowed, provided that the designated conformity assessment body recognizes by foreign accredited conformity assessment bodies, in accordance with the requirements of parts one and three of Article 45 of the Law of Ukraine “On Technical Regulations and Conformity Assessment”.
Thus, a simplified procedure for obtaining Technical Regulations is currently in place. This was done so that businesses importing medical devices into Ukraine could have a simplified conformity assessment procedure by being recognized by foreign accredited conformity assessment bodies.
by SE Medical Procurement of Ukraine·10 months ago
Шановний Замовник, при розгляді технічних вимог виникло декілька зауважень/пропозицій:

1.    Загальний термін придатності тест-смужок визначено не менше 24 місяців.
Товариство з обмеженою відповідальністю «ДІАЛОГ ДІАГНОСТІКС» (далі – Товариство) вважає, що з метою збільшення кількості учасників, які можуть поставити предмет закупівлі, для створення адекватного конкурентного середовища доцільно термін придатності визначити в термін придатності межах «не менше 18 (вісімнадцяти) місяців».
Своє прохання Товариство обґрунтовує наступним:
На сьогоднішній день на ринку виробників глюкометрів та тест-смужок існують два типи виробників. Зазначені виробники між собою відрізняються типом хімії, що застосовується у тест-смужках, а саме:
1 тип хімії - глюкозооксидазний.
Даний тип хімії є не стійкий до впливу кисню в зовнішньому середовищі. Саме тому, у таких виробників є "повний термін придатності" (до відкриття тубусу з тест-смужками) з моменту виробництва - як правило, 24 місяці і термін придатності після відкриття тубусу з тест-смужками, що коливається від 3  до 12 місяців.
2 тип хімії - глюкозо-дегідрогеназний.
Даний тип хімії є стійким до впливу кисню в зовнішньому середовищі. В таких тест-смужок існує лише один термін придатності - від моменту виробництва і до завершення терміну придатності. Відкриття тубусу з тест-смужками не впливає на їх термін придатності. Як правило це 18-21 місяць.
           Необхідно зазначити, що обидва типи виробництва є сертифікованими і однаково точними. Таким чином, вимога "Загальний термін придатності тест-смужок - не менше 24 місяців" - виключає частину виробників з можливості прийняти участь в тендері.
Отже, на підставі вищенаведеного доцільно змінити термін придатності, та визначити, що загальний термін придатності не менше 18 місяців.

2.    Термін придатності не менше 90 днів
Варто звернути увагу на те, що жоден виробник не може поставити в Україну предмет закупівлі з повним терміном придатності, адже за найкращих умов, з моменту виробництва тест-смужок і до поставки їх в країну, логістичний шлях займає 3-4 місяці.

Термін придатності тест-систем на момент поставки отримувачу повинен становити не менше 70% від загального терміну придатності
Зазначений параметр необхідно розглядати в комплексі з обґрунтуванням, що наведено у п.1 (щодо загального терміну придатності).
Так, наприклад: виробник з повним терміном 24 місяці. 70% - це 16,8 місяців. Але за найкращих умов, використовувати такі смужки пацієнт зможе лише від 6 до 12 місяців після відкриття тубусу, в залежності від виробника.
У випадку виробників, які використовують глюкозодегідрогеназу (беремо повний термін 18 місяців) -  70% від загального терміну придатності буде 12,6 і це буде повний термін використання тест-смужок.

3.    Температура зберігання в діапазоні від 0°С, до 32°С
           Товариство вважає, що параметр "Температура зберігання в діапазоні від 0°С, до 32°С" суттєво знижує кількість учасників торгів. За даними товариства більшість виробників, представлених в Україні, мають температуру зберігання в діапазоні від 4°С, до 30°С. З метою розширення кількості учасників торгів та створення рівноправних умов участі у торгах, товариство пропонує змінити цей параметр наступним чином: "Температура зберігання в діапазоні від 4°С, до 30°С", що жодним чином не обмежує виробників у яких діапазон температури є більшим від діапазону від 4°С, до 30°С, наприклад таких, в яких він складає від 0°С, до 32°С.

Товариство  вважає, що без належного обговорення і уточнення вищезазначених питань, а відповідно і без відповідних змін до технічних параметрів щодо предмету закупівлі може призвести як до маніпуляцій і як наслідок до дискримінації ряду постачальників.   


Товариство вважає, що специфікація предмету закупівлі не повинна мати вимог, які можуть обмежити конкуренцію.
Європейський суд із прав людини у рішенні у справі «Пічкур проти України» установив, що дискримінація – це «поводження з особами у різний спосіб, без об'єктивного та розумного обґрунтування».
У справі «Ван Раалте проти Нідерландів» ЄСПЛ також зазначив, що різне поводження з особами є дискримінаційним, якщо воно не переслідує законної мети або якщо немає адекватного співвідношення між застосованими засобами й кінцевою метою.
На підставі вищевикладеного, просимо розглянути нашу пропозицію та внести відповідні зміни до вимог предмету закупівлі.
by Seller·11 months ago
Державне підприємство «Медичні закупівлі України» (далі – ДП «Медзакупівлі України», Замовник) розглянуло звернення ТОВ «ДІАЛОГ ДІАГНОСТІКС» та інформує наступне.
Стосовно першого питання, а саме вимоги до загального терміну придатності тест-смужок визначено не менше 24 місяців:
Відповідно до Вашого звернення, це питання буде винесено на розгляд тендерного комітету ДП «Медичні закупівлі України» та розглянуто можливість зменшення загального терміну придатності до 18 місяців з метою розширення конкуренції.
Стосовно другого питання, а саме вимоги до терміну придатності не менше 90 днів:
Вважаємо, що зазначену характеристику невірно трактовано. Вимога звучить як: «Термін придатності після відкриття тест-смужок повинен бути не менше 90 днів». Зазначена вимога стосується терміну використання тест-смужок після відкриття флакону.
Зазначену вимогу можуть виконати більшість виробників тест-смужок, а отже вона не несе обмежуючих характеристик та жодним чином не обмежує конкуренцію.
Стосовно третього питання, а саме вимоги щодо температури зберігання в діапазоні від 0°С, до 32°С:
Вважаємо, що зазначену характеристику невірно трактовано.
Відповідно до вимог температура зберігання має бути в діапазоні від 0°С до 32°С. Характеристики до температури від 4°С, до 30°С входять в діапазон зазначений у вимозі та жодним чином не обмежують конкуренцію.
Таким чином, наголошуємо, що зазначена вище закупівля буде здійснена в прозорому правовому полі із забезпеченням рівних умов участі всіх учасників.
Державне підприємство «Медичні закупівлі України» (далі – ДП «Медзакупівлі України», Замовник) розглянуло звернення ТОВ «ДІАЛОГ ДІАГНОСТІКС» та інформує наступне.
Стосовно першого питання, а саме вимоги до загального терміну придатності тест-смужок визначено не менше 24 місяців:
Відповідно до Вашого звернення, це питання буде винесено на розгляд тендерного комітету ДП «Медичні закупівлі України» та розглянуто можливість зменшення загального терміну придатності до 18 місяців з метою розширення конкуренції.
Стосовно другого питання, а саме вимоги до терміну придатності не менше 90 днів:
Вважаємо, що зазначену характеристику невірно трактовано. Вимога звучить як: «Термін придатності після відкриття тест-смужок повинен бути не менше 90 днів». Зазначена вимога стосується терміну використання тест-смужок після відкриття флакону.
Зазначену вимогу можуть виконати більшість виробників тест-смужок, а отже вона не несе обмежуючих характеристик та жодним чином не обмежує конкуренцію.
Стосовно третього питання, а саме вимоги щодо температури зберігання в діапазоні від 0°С, до 32°С:
Вважаємо, що зазначену характеристику невірно трактовано.
Відповідно до вимог температура зберігання має бути в діапазоні від 0°С до 32°С. Характеристики до температури від 4°С, до 30°С входять в діапазон зазначений у вимозі та жодним чином не обмежують конкуренцію.
Таким чином, наголошуємо, що зазначена вище закупівля буде здійснена в прозорому правовому полі із забезпеченням рівних умов участі всіх учасників.
by SE Medical Procurement of Ukraine·10 months ago
Data Policy Security Disclosure Terms of Use © 1996–2019 Ariba, Inc. All rights reserved.